Çük- Metoidioplasty

Küçük penise çük denir ya, ona itafen bu başlık. İmplant veya vücuttan parça alınmadan, sadece testosteronun büyümesini sağladığı klitorisin ameliyatla doğru yere taşınması ve alt dudakların kesilmesi, dış dudakların kapatılması ve birtakım ürolojik düzenlemeleri içeren ameliyatın adı  metoidioplasty. Türkiye'deki trans erkeklerin çoğu "olmuşken şöyle ele gelsin" kafasında; ama bu yöntem özellikle yurt dışında hem ameliyat daha az riskli olduğu için, hem iyileşme süresi daha kısa olduğu için hem de sinirlere zarar verme olasılığı daha az olduğu dolayısıyla dokunuşu hissetme- haz almayı etkilemediği için epey tercih ediliyor. Bu yöntem daha sonra falloplasti yapılmasına engel değil.  Bu yöntemle yapılan ameliyatların görsellerinin olduğu blogu paylaşıyorum:

Bu görselde testis protezi de takılmış... ama vajen dudaklarından testis kesesi yapılmamış sadece öylece kapatılmış gibi görünüyor.Resmi daha büyük görmek isteyenler, 3-4 farklı fotoğraf daha görmek isteyenler tıklayıp bloga gidebilirler :)




Bu ameliyat cinsel birleşmede penetrasyon konusunda yetersiz ama ayakta işemenizi sağlar

3 yorum:

  1. testesteron kullanmaya başladığımızda operasyonsuz böyle bir pipiyemi sahip oluyoruz?

    YanıtlaSil
  2. operasyonsuz testis olması mümkün mü?! tabii ki operasyonsuz değil http://transsicko.blogspot.com/2013/01/11-slaytta-metoidioplasti.html

    YanıtlaSil
  3. bence çok kötü bir görüntüsü var bence görüntüde çok önemli her iki taraf için..

    YanıtlaSil

lütfen başlıkla ilgili yorum yazın, bana ulaşmak için transsicko@hotmail.com adresini kullanabilirsiniz