İğrenç Prostetik Penis Reklamı

Geçenlerde mail kutuma basbayağı reklamcı hatta pazarcı ağzıyla yazılma, penis ameliyatı olmamış trans erkeklere özel hazırlanmış,  ve kötü bir Türkçe'ye ek olarak yazım hatalarıyla da dolu uzuuun bir mail geldi.  Okurken de aklıma sık sık Şener Şen'in Ziya tiplemesi geldi.

Prostetik penis diye tabir edilen, skaladan ten renginize en yakın rengi seçip sonra da ~900$ (eh kargo bedeliyle daha fazla da olabilir; çünkü Avrupa'da yok; ama Avustralya ve Amerika'da üreticileri var bildiğim kadarıyla) bir para verilip satın alınabilen mamülün iğrenç bir ağızla yapılan reklamı beni o kadar tiksindirdi ki buraya yazmak istedim. Fakat önce prostetik penisin ne olduğunu açıklayayım: 

Prostetik penis, dildodan daha gerçekçi bir görüntü ve dokuya sahiptir, "ten hissi veren" dildodan farklı olarak elle şekil verilerek birkaç farklı pozisyonda durması sağlanabilir. Venüs Tepesi de denilen hani vajinanın falan üstünde kılların çıktığı yere yapıştırılan, bu yüzden üretrayı veya vajinayı kapamayan (dolayısıyla her zamankinden farklı şekilde işemenize yaramayan); aşınması, eskimesi veya sıcak suya maruz kalması durumunda yapışkanı çözüleceğinden düşebilecek bir malüldür. Kullanan kişiyi tatmin edecek hiçbir mekanizması yoktur. Yapılışı dildonunkiyle aşağı yukarı aynıdır: Bir erkeğin penisinin kalıbı çıkarılarak prostetik malzeme kalıba dökülür sonra da boyanır.

Şimdi gelen mailden alıntılar yaparak ve parantez içinde yalanlarıyla saçmalıklarını ortaya dökerek devam edeyim:
  1.    "Gerçeğinden hiçbir şekilde ayırt edilmeyen..."
       ( Boşalma? İdrar? Terleme? Nabız? Yok.)
  2.    "Aldığınız andan itibaren vücudunuzun parçası haline dönüşecek..."
       (Günde 10 saatten fazla kullanılmaz)
  3.    "hiç kimse sizin biyolojik bir bayan olduğuna inanmayacak"
       (biyolojik bayan diye bir kavram bile yok a aptal)
  4. _     "kız arkadaşlarınızla rahatlıkla ilişkiye girebilir"
       (rahatsız olduğumuzu kim söyledi canım sana ; D ...LARınız demiş bir de öküz)
    _     "onları sonsuz tatmin edebilirsiniz"
       (sonsuz tatmin >: D sefil ve gerçekçilikten uzak bir pornografik ağız ve aynı öküzlük)
  5.    "...ilişkide zevkin zirvesini bayanlara yaşatmayı düşünmüşler ve ilişki anında vajinayı hissedip"
       (biyonik penis icad etmişler komşuu koooş! tam Ziya tam...)
       " ...ilişki anında vajinayı hissedip bayanları azdırıcı bir salgı oluşturuyor...
       (aptallar için yalan makinası adeta, içinde noel babanın torbası gibi bir haznesi var herhalde her birleşmede bir sıvı verecek ki hiç tükenmeyecek!Atma Ziya atma! : D
  6.    "tamamiyle ömürlük olan bu ürünü..."
      (Bu ürünün garantisi baktığım tüm online sitelerde bir yıl, nitekim bu reklamın da en altında yazıyor)
Elbette ki gaf dolu mailde andığım yalanlar ve çirkinliklerin başka versiyonları ve anmadığım başka bayağı söylenişler var; ama mesajı aldığınızı düşünerek burada bu didiklemeye son vereceğim. Şimdi bir de pazarcının bunu anlatışına bakın:

Son olarak:
  • Sevişmek partnerinizi tatmin etmekten ibaret değildir.
  • Cinsel tatminin tek yolu penetrasyon (vajinaya bir şey girmesi) değildir (bunu zaten kendinizden biliyor olmalısınız)
  • Haz merkezi beyindir, vajina veya penis sinir uçlarının bolca bulunduğu alanlar olduğu için haz duygusunu beyne ileten yerlerdir.
  • Partnerini kandırmak onurlu bir davranış değildir.
  • Trans erkeklerin cinsellik yüzünden psikolojileri bozuluyorsa bu "tam erkek", "eksik erkek" gibi  kavramlara itibar etmeleriyle oldukça alakalıdır. 
  • Kız arkadaşınız sizi aldatıyorsa tek sorununuzun cinsellik olduğu -muhtemelen- yalanına inanmaya devam etmeniz kendinize saygısızlıktır.
  • Bir mamülü bu kadar yüceltmek için kendini çok küçümsemek gerektiğine inanıyorum; aklınla, tüm fiziksel ve ruhsal varoluşunla kendini hiçe yaklaştırmadan penetrasyona yardımcı bir araca bu kadar önem atfedilemez sanırım. Özgüven kadar seksi pek az şey vardır (bunu daha önce de demiş olmalıyım), önce bunu deneyin derim, tamamen ücretsiz çünkü ;)

Not: bu yazıyı okuyup yine de bana siyaha boyadığım yerdeki mail adresini soracak kişiyle tüm ilişkimi keserim, hiç şakam yok.

11 yorum:

  1. En son yazdiginiz notu gorunce gulumsedim. Bir sinir aninda mi yazdiniz acaba?
    Size gelen e-postanin hem dili, hem pazarlama sekli oldukca cirkin, o konuda cok haklisiniz. Fakat
    baska sebeplerden dolayi almak isteyemez mi birisi? Merakimdan internette arattim hakikaten oldukca gercekci duruyor. Bir trans-erkek partnerine durumu aciklayip hem de bu urunu kullanmak isteyemez mi?

    YanıtlaSil
  2. Anladim demek istediginizi, fakat reklamin iyisi kotusu olmaz derler. Simdi ben bunu almak istesem yurt disindan getirme imkanim olmasa, ingilizce bilmesem, kredi karti pay-pal ugrasmak istemesem duserim bu reklam sahibinin pesine. Bunu demisken, aklima bu isin ticaretini yapanlar geldi. Yani bu acidan sizi kullanmak isteyenler olmus olmali. Siz burda cok kisisel seyler de paylasiyorsunuz, belki de bu yuzden insanlar size danisiyor bir cok konuda ve guveniyor olmali. Bu konudaki deneyimlerinizi merak ettim, vaktiniz olur da yazabilirseniz simdiden tesekkur edeyim.

    YanıtlaSil
  3. Yaptigim yorumu yanlis anlamadiginizi umuyorum. Sadece merak etmistim, bazen insan tahmin edemiyor lafinin nereye gittigini. Kusuruma bakmayin, ozur dilerim. Ne sizi taniyorum, ne de hayatiniz hakkinda bir fikrim var. Merak etmis olmam, tanimadigim bir insan hakkinda bu tarz sorular sor(abilmemi)mami gerektirmez. Tekrar okuyunca yazdigimi, tekrar bir mesaj atma geregi hissetim.

    YanıtlaSil
  4. Bu blog vasitasi ile ya da genel olarak araciliginizi isteyenlerle ilgili deneyimlerinizi merak ettim. Ne kazanciniz var da bu blogu yaziyorsunuz gibi anlasilabilir geldi yazdiklarim, o yuzden yazdim ikinci mesaji. Bu ilandaki gibi sacmalayan degil de, artik trans-erkeklerin her daim kullandigi ne urun varsa, koyalim kenara reklamini diyen ya da yardim et pazarlayalim diyen, ameliyati yapan hekimler vs. hic size ulasan oldu mu bu sekilde? Aklimdan gecen bunlardi, ama sonradan bu tarz sorularin daha once soruldugunu ve de cok sinir bozucu olabilecegini dusundum. Hakikaten ekonomik kazanciniz olabilir, bunda da yanlis birsey oldugunu dusunmuyorum.

    YanıtlaSil
  5. Çok zor böyle yaşamak, öyle zor ki yalnızlıktan gebericekmiş gibiyim adeta. Hayatımda hiç kendim gibi biri ile tanışmadım aynı dili konuşacak birine ihtiyacım var. Yoruldum gizlenmekten yoruldum........ (Aşkın)

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim. Bu arada facebookta resimdeki sen isen, herkesin senin hakkında söylediklerine katılıyorum kendini bulduğun her açıdan yansıyor. Bunu başarabilmek, yılmadan tükenmeden..... Gerçek bir örneksin tebrik ediyorum seni en içtenlikle. Senden bu gücü aldım ve belki de, yalnız olmadığımı gördüğüm tek insan olduğun için. Senin gibi savaşçı olmak kolay değil bu hayatta, kendine her şeyden çok inanmak kendini sevmek, kendin olmak. Müthişsin.
    Bu durumda yapılması gereken şeyler nedir hiçbir şey bilmiyorum, çekingenliğim o kadar büyük ki, kendimden değil toplumdan, bunu kaldırabileceğimi düşünmediğimden bu çekingenlik. Böyle yaşamaya devam edersem, yaşayamam. (Aşkın)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumda anlamadığım bir sürü kısım var... "resimdeki? veya "herkes?" :) ama önemli değil, teşekkür ederim yazdığın hoş şeyler için.
      Toplum dediğinin aslında ne kadar soyut olduğunu bir düşün... Aslında merkezinde bulunduğumuz iç içe birçok halkanın en büyüklerinden bir tanesi toplum dediğin, kimleri içerdiği belli değil, toplumun düşünceleri dediğin senin şimdiye kadar bildiklerine göre tahminlerin, var olan yani, var edebileceklerin değil...
      Merkezde sen varsın, en yakınların var bir halka, yakın çevren var onun bir büyüğü, arkadaşlar, uzak, çevre, tanıdıklar.... Böyle genişliyor halkalar... Toplum kim bilir kaçıncı halka. Bence merkezden yayacağın düşüncenin diğer halkalara bir ölçü etkisi var. İçinde yaşadığın insanların olası düşüncelerini göz önünde bulundurup sineye çekmek, o merkezde ruhunu ağırlaştırmak... Nasıl biliyor musun, gergin bir yuvarlak masa örtüsünün merkezine bir bilye atarsan ne olur? Kenarlarda ne varsa merkeze çullanır! Sen ne istediğini bilirsen, ısrarla, kontrollü ve mantıklı biri olarak kim olduğunu anlatırsan onlar da eninde sonunda o mesajı algılarlar, kabul etmeseler de bilirler ve o mesaj ne kadar netse onlar için o kadar aşılmaz bir sınır olur. Ve sen ne istediğini, senin için doğru olanı bildiğine eminsen, o mesajı yayarak yarattığın güvenli bölge, yani küçük halka senin için yeterli olabilir ve ilk halkanın dışındakilerin kabul edip etmemesi de seni rahatsız etmez (Berk İnan)

      Sil
  7. Üzgünüm benim hatam, pek açık olamıyorum yazarken, resimdeki ve herkesden kastım senin trans erkek oluşunun belli olmayışı yani herkesin böyle diyor olması şaşırtıcı değil demek istemiştim :)
    Bir şeyleri yaşamış biri olarak konuşmak, yaşamayan birine çok karmaşık geliyor bu durum. Ama ne demek istediğini anladım, senin gibi düşünüyor olsam bile ben aileme bunu nasıl açıklayacağım, bilmiyorum. Açıkçası yardım almam gerekiyorsa almak istiyorum. Kararlıyım ne istediğimi biliyorum, ne olduğumu da. (Aşkın)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ara bölümüne aile yazarsan benim ailemle yasadiklarimi okuyabilirsin ve google'a listag yazarsan onlarin sayfasinda da isine yarar şeyler bulursun

      Sil
  8. Bloğunuzu düzenli olarak takip ediyorum ve tecrübelerinizi bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum.

    Sakıncası yoksa sormak istediğim bir soru var. İş konusu hakkında.
    Değişim sürecinde henüz mavi kimliği almadan işe girebilme imkanımız oluyor mu ve mavi kimliğimizi aldıktan sonra mezuniyetimiz kabul görüyor mu yani pembe kimlikte ki ismimizle okuduğumuz okullar, aldığımız diplomalar geçerli sayılıyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşe alınıp alınmamak işverenin ayrımcı olup olmamasına bağlı elbette. Diploma da diğer her şey gibi mahkeme kararının ardından değiştirilebilir ama bazen üniversiteler diploma yenilemek konusunda sorun çıkarabiliyor

      Sil

lütfen başlıkla ilgili yorum yazın, bana ulaşmak için transsicko@hotmail.com adresini kullanabilirsiniz