"Transseksüel Öykü tazminat kazandı"

haber güçlü bir kadın imajı için güzel bir haber; ama haber değeri taşıması için başına transseksüel yazmak gerekiyor galiba... bu da iyi bi şey mi tartışılır... Davalı A.Y. diye anılırken Davacı "mağdur"un adı soyadıyla yazılıyor olması size de tuhaf gelmiyor mu?
haberin tamamı: http://www.maskarahaber.com/haber/transseksuel-oyku-tazminat-kazandi-8087.html

Kocasıyla, evli olduğunu bile bile ilişki yaşadığını ileri sürdüğü kadın hakkında tazminat davası açan transseksüel Öykü Özen'e, mahkeme 5 bin lira ihanet tazminatı ödenmesine hükmetti. Kararın Türkiye'de bir ilk olduğunu söyleyen Özen, 'Bu karar Türkiye'deki tüm kadınlara örnek olmalı' dedi.

2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde kendisiyle evli olduğunu bildiği halde kocası M.Ö. ile ilişkiye girdiğini ileri sürdüğü özel güvenlikçi A.Y. hakkında 50 bin liralık manevi tazminat talep eden Öykü Özen'nin davasında karar çıktı. Daha önceki celselerde davacı Öykü Özen, davalı A.Y. ve kocası M.Ö.'nün sosyal paylaşım sitesine yüklenen fotoğraflarını, birlikte tuttukları evin kira sözleşmesini, kocası M.Ö.'nün cep telefonundaki samimi fotoğrafları, mahkemeye aldatılmanın delili olarak sunmuş, davalı A.Y.'nin ise transseksüel Öykü Özen'in kocası M.Ö. ile olan ilişkisini duruşmada da doğrulamıştı.

5 BİN LİRALIK TAZMİNAT, DAVACININ KADIN OLMASINA HÜKMEDEN MAHKEMEDEN ÇIKTI

6 yıl önce Özen'in cinsiyet değiştirmesine hükmeden 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, bu kez de ona tazminat ödenmesine karar verdi. Mahkeme davalı A.Y.'yi, davacı Özen'e 5 bin lira manevi tazminatı, olay tarihi olan 29 Aralık 2011 tarihinden itibaren yasal faizleriyle ödemesine hükmetti.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

lütfen başlıkla ilgili yorum yazın, bana ulaşmak için transsicko@hotmail.com adresini kullanabilirsiniz