Anne bak Transseksüel olmak memur olmama engel değil

Posta, Hürriyet gibi birçok gazetede bugün bu haber vardı. Hepsinin dili birbirinden kötüydü, ben de "kötünün iyisi"ni seçip beni irite eden yerlerin altını çizmek istedim (habere gazetenin sitesinden bakmak isteyenler için: http://www.hurriyet%20.com.tr/gundem/%2011416569.%20asp?gid=229)

YAŞAMININ 33 yılını kadın olarak (kadın bedeninde desek? ameliyatla erkekliğine değil erkek bedenine kavuşuyoruz sonuçta) sürdüren beden eğitimi öğretmeni İlhan Yalçın, Antalya'da yapılan 6 saatlik operasyonla erkek oldu (bak gene). Ameliyatta kolundan alınan parçadan cinsel organ yapılan Yalçın, en az 3 çocuk istediğini belirtti (AKP'liyiz galiba hocam?? Peki kimse meni üretemeyeceğinizi söylemedi mi size??).
Tunceli'de beden eğitimi öğretmeni olarak çalışan 33 yaşındaki İlhan Yalçın, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'nda 6 saat süren ameliyatla erkek oldu (bak 3 oldu!) . Kendini hiç kadın olarak hissetmediğini ve yeni hayat kurmak için operasyona karar verdiğini anlatan İlhan Yalçın, “Ben topluma göre değil, kendime göre yaşıyorum. Yaşadığım olay 100 bin kişide 1 kişinin (sandığın kadar yalnız değilsin hocam, üzülme >:) ) yaşayabileceği bir olay. Bu tür sıkıntıları toplum sindirdikçe insanlar saklıyor (Türkçe zayıf). Saklandıkça huzursuzluk artıyor ve intiharlara varan olaylar yaşanıyor. Bence bu durumda olanlar saklanmayıp kendi yaşamlarını kurmalı” diye konuştu.
Vücudunu tanımaya başladığı ilk yıllardan bu yana erkeksi(erkek gibi yani, erkek değil)duygular taşıdığını belirten İlhan Yalçın, “Beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapıyorum. Zor bir karar verdim, bunda doktorlarımın çok katkısı oldu. Beni ikna edip, psikolojik olarak hazırladılar(o süreci inceleyebilmeyi çok isterdim! Sen istemiyordun da ikna ettiler yani???). Estetik ve mikrocerrahinin birlikte uygulandığı bir ameliyat oldu. Doktorlar kolumdan aldıkları parça ile itinalı çalışma sonrası cinsel organ yapmayı başardı. Geçireceğim bir operasyon daha var. Üroloji doktorlarının yapacağı ameliyatın sonunda sertleşme de sağlanmış olacak. Üç ay sonra da normal işlevini kazanacak organımla yeni yaşamıma devam edeceğim” diye konuştu.
“İSTEDİĞİMİ ELDE ETTİM”
Toplumu göz ardı edip bu kararı verdiğini söyleyen İlhan Yalçın, şöyle devam etti:
“Önemli olan bu hayatı ben yaşayacaksam benim verdiğim kararlardır, verdiğim kararı uyguladım. İstediğim buydu, bunu elde ettim. 33 yaşındayım. Bir operasyon daha geçirdikten sonra sağlıklı bir erkek olacağım. Hiç bir problem yok. İyi ki gelip bu kararımı uygulamaya soktum.”
Kendisi gibi bilinçli insanların bu işe karar verip uygulamaya sokması gerektiğini kaydeden Yalçın, “Doktorlarımız da bu ameliyatları yaparak tecrübe kazanır, daha iyi işler yaparlar. Gözümü kapatıp geldim ve mutluyum. Doktorlarımızın ellerine sağlık çok yetenekliler” dedi.
“GÖNLÜMÜN SULTANINI BULACAĞIM” (evet Hürriyet, Transseksüeller de normlara göre hareket etmekten zevk alabilir. ŞOK ŞOK VARAN VARAN tarzı haberini görünce annemlere bir gün evlenmek isterim, dediğim zamanki şokları geldi)
Eğitimci ve öğretmen olduğunu anlatan İlhan Yalçın, “Bana kalırsa tüm çocuklar benim olsun isterim. Ancak, minimum 3- 5 çocuk sahibi olmak istiyorum. Bekleyenim yok. Önceki yıllarda hoşlandığım ve aşık olduğum insan vardı. Herkesin alıcısı vardır. İnsanın aşık olmadığı biriyle evlenmesi doğru değil, elbet gönlümün sultanını bulup evleneceğim” dedi.
Ameliyatı yapan Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç.Dr. Ömer Özkan, “Hastamızın psikolojik olarak hazırlanmasını sağladıktan sonra, kadın doğum uzmanı Dr. Münire Akar hastanın rahmini ve yumurtalıkları nı aldı. 6- 7 saat süren ameliyat başarı ile tamamlandı. Hastamıza 3- 4 ay sonra üroloji doktorları tarafından protez takılacak. Bu sayede sertleşme de olacak” diye konuştu.


Hep kötülemiş olmayayım: kaba taslak da olsa bir bilgi verilmesi iyi, Transerkek görünürlüğü yaratılması iyi, 657'ye tabii bir anne olan benimki gibi annelerin, "olamazsın memur"una cevap olabilecek yüzümü gülümseten bir haber... Yine de keşke dili bu olmasaydı. 1. Bilinç Transseksüellikle birlikte gelmiyor 2. Medya bilinci değil tirajı seviyor

2 yorum:

  1. sanırım ilhan beye kimse çocuk sahibi olmazsın dememiş :/(biyolojik olarak)

    YanıtlaSil
  2. kendi genlerini taşıyan bir çocuk sahibi olması da mümkün, ama kök hücre yöntemiyle ancak ve o da pek yeni bir yöntem, haliyle pahalı ve tabii Türkiye'de sperm transferi konusunda bile çıkarılan son düzenlemelerin ne kadar problemli olduğu düşünülürse hayal gibi duruyor... bir de şunları sormalı bence:
    çocuğumun benim genlerimi taşıması şart mıdır?
    aile gerçekten biyolojik bağla mı ilgilidir?

    YanıtlaSil

lütfen başlıkla ilgili yorum yazın, bana ulaşmak için transsicko@hotmail.com adresini kullanabilirsiniz