Erbakan Kimdir?

Prof. Dr. Necmettin Erbakan -şimdi Brütüs'ün hakkı Brütüs'e, söylemek gerek- eğitimli bir ailenin çocuğudur, kardeşleri de Prof falandır. Süleyman Demirel'in üniversiteden arkadaşıdır. İnternet sitesinde iddia edilene göre (http://www.necmettinerbakan.org/ozgecmis.asp)Türkiye Türkiye'nin en genç doçenti ve ilk yerli motoru üreten firmanın kurucusudur; bu fabrika için, 1960'da, Menderes'ten 1.300.000$'lık dövizi tahsil eden kişidir.

1926'lıdır. Bunu bilip de sitesinde 1928'de camii'de bir namazdan etkilendiğini okumak, sitesindeki özgeçmişi üzerine yeniden düşünmemiz gerektiğini hatırlatır:)
  • 69'da Adalet Partisi'nden milletvekili aday adaylığı Süleyman Demirel tarafından veto edildiği için, Konya'dan bağımsız aday olur, seçilir.
  • 70'te Milli Nizam Partisi'ni kurar, parti kısa bir süre sonra Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılır.
  • 73'te aynı kadroyla Milli Selamet Partisi'ni kurar.
  • 1974-1978 döneminde üç ayrı koalisyon hükümetinde görev alır, yani Kıbrıs Hârekatı gibi önemli siyasal olayda iktidar ortağıdır.
  • 1980'de partisinin düzenlediği Kudüs Mitingi'nden 6 gün sonra DARBE gerçekleşir, gözaltında tutulur.
  • 15 Ekim 1980'de 21 MSP yöneticisiyle birlikte MSP’yi illegal bir cemiyete dönüştürmek ve laikliğe aykırı davranmak suçlamasıyla tutuklanır. 24 Temmuz 1981'de serbest bırakılır ve beraat eder.
  • 82 Anayasası gereğince 10 yıl siyaset yapma yasağı alır.
  • 1987'de halk oylamasıyla tekrar siyasete döner. 83'te kurulmuş olan Refah Partisi'ne genel başkan seçilir.
  • 1991 seçimlerinde Konya' dan milletvekili olur.
  • Refah Partisi 1995 seçimlerinde 158 milletvekili ile birinci parti olur. DYP-ANAP koalisyonu başarısız olunca DYP ile kurduğu REFAHYOL hükümetinde göreve başlar. [Bu dönemde, D-8 ( kısaca Developing Eight (gelişmekte olan 8 ülke), 8 ülkeyi ifade eden bir kuruluş. Bu sekiz ülke Türkiye, İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya'dır (ülkelerin Dünya'daki dağılımı yanda). D-8 içinde yer alan ülkeler aynı zamanda İslam Konferansı Örgütü' nün de üyeleridir)'in liderliğini yapar. Hazinenin, iç piyasaya borçlanma ihtiyacını ortadan kaldıran "Havuz Sistemi" uygulamasını başlattı. Memura her ay, enflasyon + büyüme oranında zammı otomatik olarak verme anlamına gelen s.mobil sistemini uygulamaya başladı].
  • 28 Şubat süreci'nde , 18 Haziran 1997 'de Necmettin Erbakan Başbakanlık görevinden istifa eder.
  • 21 Mayıs 1997'de Anayasa Mahkemesi'nde açılan davayla RP kapatıldı,Fazilet Partisi kuruldu. O da kapatıldı, Saadet Partisi kuruldu.
  • Hakkında açılan kayıp trilyon davası yıllarca sonuçlanamadı, dava sonunda “özel belgede sahtecilikten suçlu bulundu, fakat aldığı hapis cezası ilerleyen yaşı ileri sürülerek, ev hapsine çevrildi.
  • 2008 yılında ise bu ev hapsi, cumhurbaşkanı Gül tarafından affedildi.


    VEEEE TAZE HABEEER!!! ERBAKAN BİR KEZ DAHA GERİ DÖNDÜ!
    Siyasi yasağının Ankara 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kaldırılması üzerine, 83 yaşındaki Erbakan, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı'nı kabul etti ve bir kez daha Saadet Partisi'nin başkanlığına geleceğine dair sinyaller verdi. Hizmetin yaşı yoktur şiarını benimseyen Erbakan'a dilinden düşürmediği Allah'ından acilen rahmet diliyorum.

  • Öğlen tenefüsünden sonra ikinci dersimiz için burda toplanalım. İkinci dersimiz " "MİLLÎ GÖRÜŞ" Nedir?" olacak

2 yorum:

  1. Erbakan'la benzer düşünceler içinde olmayan hatta sert bir şekilde olumsuzlayan kimi insanlar tarafından daha "havuz" sistemi övgüleri duymuştum,bilgin var mı bu konuda?

    YanıtlaSil
  2. İğneleme içermediğini varsayıp ciddiye alarak cevaplayacağım:
    Havuz sistemi birçok yerde kullanılan bir sistem, günümüzde bütün bankalar firmalara hatta bazıları bireylere bile havuz sistemine dayalı hizmetler veriyorlar. Devlet için sistemin esası halkın parasıyla yatırım yapan KİT, İDT vb.nin zarar edenlerinin açığının kâr edenlerin artısıyla kapatılması basitçe.
    Nedir KİT? Örneğin ödediğimiz vergilerle devletin ticari yatırım yapmak için kullandığı kuruluşlardır, yakın zamanda satılan TEKEL iyi kar eden bir KİT'ti mesela.
    Havuz sisteminin artısı nedir? Havuz sistemiyle; daha önce özel banka aracılığıyla yürütülen faizli para sistemi değiştirilmiş, devlet bankası veya tek hesap üzerinden para transferi gerçekleştirilerek özel bankalara kazandırmadan iş yapılmaya başlanmıştır, bu işin millet için artısıdır.
    Bazıları kara delik olarak nitelenen bu işletmelerin delikleri sonsuza kadar kâr edenlerinkilerin desteğiyle kapatılabilir muhtemelen; ama sonu SSCB'nin 89'undan farklı olamaz...
    (cevap olmuştur umarım, teşekkürler)

    YanıtlaSil

lütfen başlıkla ilgili yorum yazın, bana ulaşmak için transsicko@hotmail.com adresini kullanabilirsiniz