Aileyle sulh

Yaklaşık 6 haftadır geciktirdiğim yazı:
Üç yılı geçkin zamandır bu blogu yazıyorum ve cinsiyet geçişi süresince ailemle yaşadıklarım bu yazıların büyük bir bölümünü oluşturuyor. Bazıları oldukça mutsuz , bazıları umut vericiydi; ama şimdi yazacağım tam bir zafer! Ankara'ya taşınmama en çok sevinen sanırım annem oldu : ) Annemle ilişkimiz bir süredir oldukça iyiydi; ama taşınmam bir çeşit bayram coşkusu yarattı diyebilirim. Taşındığımız sırada küçük bir sakatlık geçirdiği için yardım edemedi; ama o sırada, yardım için sürekli gidip gelen babamla sürekli bir şeyler yolladı, aradı sordu, destekledi... Cümlede bir yer dikkatinizi çekti mi? Evet, sürekli gidip gelen, en çok yardım eden de babam oldu... Tamirat, tadilat işleriyle, nakliyecilerle kısacası elimin erişmediği her şeyle ilgilendi, ben de bol bol teşekkür ettim. Sonra bir gün bir şeyler bırakmaya geldi; kız arkadaşım, ben, o oturduk, çay içtik, sohbet ettik, keyifli vakit geçirdik ve hepimiz keyif aldık, çok belliydi... Bir iki hafta sonra yine geldi, yemek hazırlanırken tavla oynadık. Çok zorlu oyundu ama 4-0'dan 4-6'ya çevirmeyi bildim : ) Tavlayı babamdan öğrendiğim için yenmek ayrı bir keyifli oldu tabii... Lafın kısası, 2008 Aralık'ta bizimkilere açıldığımdan beri süren "harp" artık bitti.

11 yorum:

  1. Daha sürecin başında olduğum, aileme açılamadığım için bu mutluluklar bana daha çok uzaklar.. Kendim bu durumu yaşamış gibi sevindim, gözlerim doldu okurken..
    Ne diyelim en kötü günün böyle olsun:)

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim,3 yıl önce yazdığım yazılara da bak lütfen... açılırken mutlaka yardımı olur.hatta sadece benimkileri değil tüm LGBT'lerin hikayelerini oku,dinle derim... https://www.facebook.com/video/video.php?v=389977926246

    YanıtlaSil
  3. Vakit buldukça okuyorum yazılarını. Çok keyif alıyorum, kendi hayatımı görüyorum bazen. Bilgileniyorum. Daha dört ay kadar öncesinde kendi adımı koyamazken yazdıkların ve voltrans sayesinde artık önümü görebiliyorum, ne yapmam gerektiğini öğreniyorum. Tavsiyen üzerine Lgbt sohbetlerini de dinlemeye başladım. :)

    YanıtlaSil
  4. ya işte bunu duymak haberlerin en güzeli :) çok mutlu ettin beni, sağol:)

    YanıtlaSil
  5. :) asıl sen sağol Berk. Sen İnan' dın. Benim de inanmama sebep oldun. Bu yazdıklarınla kaç kisinin hayatına ışık oluyorsun kim bilir.
    Kendimi araştırmaya başladığım zaman uzmantv.com da Doç. Dr. Harun Özkan' ın cinsiyet değiştirme ameliyatını anlatan videosunu izledim. Yapılan yorumlarda bir çok transerkek yalnız ve çaresiz olduğunu zannediyor. Onlara da ulaşılsa çok iyi olur. O kadar çok transerkek var ki hepimiz bir olup kenetlenmeli, sorunlarımızı hep birlike aşmalıyız.

    YanıtlaSil
  6. Ben hala İnan'ım yahu:)
    yazdım o videonun altına ama üyelik istedi yapınca da görüntülemedi yorumumu, bilemiyorum işe yaradı mı, belki birden fazla kişi yazarsa dikkate alırlar;)
    Voltrans'a bekliyoruz seni en kısa zamanda, Voltrans bunun için var

    YanıtlaSil
  7. İnan' dın derken başarmak için inandın demek ve senin adını vurgulamak istedim :)
    Şimdi baktım ben de yorumun görünmüyor videonun altında. Ben de yazarım elbette :)
    Voltransa üyeyim ama sizinle bir araya gelemedim imkansızlıklardan dolayı. Hepinizi çok seviyor ve çok destekliyorum. İmkanım olduğu an, ekonomik özgürlüğüme kavuştuğum an her şeyde yanınızdayım. Biliyorum ki bu hareket katlanarak büyüyecek.

    YanıtlaSil
  8. takıldım ben de öyle:)
    Aslında Voltrans'ın en çok böyle sesleri duymaya, kalabalık olmaya önem veren başkalarının da olduğunu bilmeye ihtiyacı var. böyle motive edici mesajları mail grubunda, https://www.facebook.com/groups/230937126708/ adresinde, vol-trans.blogspot.com'da da görmek istiyoruz:) sadece sana demiyorum yani, bunları okuyacak herhangi biri için diyorum... Para değil, dayanışma bizi zenginleştiriyor.

    YanıtlaSil
  9. En büyük isteğim sizlerle ve ulaştığımız transerkeklerle kocaman bir aile olmak.

    YanıtlaSil
  10. öncelikle herkese slm özelliklede berk sana :) böyle bir blog olusturup bilgilerini deneyimlerini herkesle paylastıgın için hem emegine sağlık hemde cesaretine hayranım yeri geldiğinde özelin olan ailene bile değiniyorsun . sayfanı baştan sona defalarca okumuşumdur gerçektende çok yararlı oldu benim için her konuda. çok tşk ediyorum ...

    YanıtlaSil
  11. ben de yorumlarınızla yaptığımın birilerine ulaştığını hatırlattığınız, beni daha çok yazmaya teşvik ettiğiniz için teşekkür ediyorum:)

    YanıtlaSil

lütfen başlıkla ilgili yorum yazın, bana ulaşmak için transsicko@hotmail.com adresini kullanabilirsiniz