Sakal Kesimi İçin Bazı Öneriler


Kadınlar canı sıkkın olunca ya alışverişe ya kuaföre diye bir laf var ya... : D  Dişi bir biyolojiyle doğmuş olmamla alakası olduğunu sanmıyorum; ama ta bebeklikten beri ne zaman canım sıkılsa saçımı keserdim. Makası elime alır önünden biraz sağından biraz sonra onları bir tuvalet kağıdına sarar çöpe öyle atardım, üstüne de birkaç tuvalet kağıdı daha, böylece annemin fark etmeyeceğini umardım; çünkü her fark ettiğinde kızardı. Bazen birkaç tel bile kesmiş olsam anlardı, nasıl beceriyordu bilmiyorum. İlginçtir makas benim hayatımda hep ilgimi çeken hoşuma giden bir obje olmuştur. Diş buğdayı yaparlar ya bebeklere, önüne çoğu zamanda cinsiyetine uygun olduğu düşünülen mesleklere göre birkaç obje koyarlar hangisini eline alırsa ileride onunla ilgili bir meslek yapacağı düşünülür. Benim de önüme koymuşlar: ceket, makas, başka ne koydular bilmiyorum ama ben makası almışım. Diş buğdayından kalma bir fotoğrafım var, belli ki çok bunalmış ve kızmışım elimde makas adeta Çaki! : D Oradaki haminneler aa terzi mi olacak yoksa demişler tabii; ama alakası yok, fotoğrafa bakarsanız seri katil olacak gibi duruyorum daha çok : D Neyse... Hala ne zaman canım sıkkın olsa saçımla uğraşırım. Ama hem saçıma yaptığım müdahaleler çoğunlukla başarısız olduğundan ve elbette son iki yıldır epeyce sakallı bir adam da olduğumdan saçımdan çok sakalıma sarıyorum artık. Bugün de öyle bir gün, yarın Hacettepe Kadın Doğumda randevum var ve bu işlerden o kadar bıktım ki aynada bir haftalık sakalımı görünce onu kesip biçmek için dayanılmaz bir istek duydum. Sanki onlarla beraber tüm bu bunalmışlığımdan da kurtulacakmışım gibi geldi ve aldım makinayı elime daldım ormana : D Oradan biraz buradan biraz, şöyle mi yapsam böyle mi yapsam derken geçen gün gördüğüm trans tıraş videosu geldi aklıma, güldüm. Bu blogu takip edenler sanırım Aras'ı da tanıyorlardır, trans erkekler için iyi şeyler yapmaya çalışan başka bir trans erkek aktivist o da; ama bilmiyorum yeterince önemsemiyor mu, az düşünerek mi hareket ediyor bilmiyorum; ama çıkardığı işlerde hep sorunlu gördüğüm bir şeyler oluyor. Bu da öyle bir video, çok da doğru traş olmadığını biri ona söyleyebilir mi?? Her neyse. Bu yazı umarım oradaki eksiği kapatır. 

  1. Öncelikle jilet kullanmayın! Jilet sakallarınızın daha hızlı çıkmasını sağlamaz; ama cildinizi çok yorar. Özellikle testosteron iğnesi kullanıyorsanız, yağlı bir solüsyon olduğu için biraz sivilce yapması çok yüksek ihtimaldir, jilet kullandığınızda bu ihtimali arttırırsınız. Makina alın. İşinizi görecek bir makina "30 saniye süren" tıraşlar olacaksanız bile uzun vadede daha ucuza gelir, cildinize daha az zarar verir. Üstelik uygun başlıklarla her boy tıraş yapabilir.
  2. Yok, jilette ısrarcıysanız, azcık paraya kıyın mac3 veya wilkinson 4 bıçaklı alın; bunlar cildinize vereceğiniz zararı azaltmaya yardımcı teknolojilerle üretiliyor, Permatik falan alıp yazık etmeyin cildinize..."Erkek sosyalleşmesinden geçmediğiniz için tıraş olmayı bilmiyorsanız" veya babanızı  falan izlemediyseniz tıraş reklamlarını izleyin, nasıl tıraş olunacağını öğrenmek için yeterlidir (jilet yan veya ters tutulmaz, hep aynı yöne doğru uygulanmalıdır "biraz da yanlamasına alayım iyice temiz olsun..." gibi  kafalara girmeyin, özellikle sakallarınızın çıkış yönünün tersine uygulamamaya çalışın).
  3. Sakallarınız sayıca artsın istiyorsanız ve hormona başladıysanız (başlamadıysanız pek faydası olmayacaktır) ek olarak Minoxil kullanın, prospektüsü iyi okuyun/ söylenen miktarı aşmayın ve sakalınızın bitmesini istediğiniz yerden bir parmak aşağısına kadar sürün. Deri tarafından emilen bir solüsyon olduğu için üstteki bir parmağa da etki edecektir (Bitmesini istediğiniz yere kadar sürüp bir parmak yukarısında çıkan kıllarla da uğraşmak veya maymun gibi  gözlerinin altına kadar kıllı olmak istemezsiniz).
    not: bu konudaki bilgim duyduklarımdan ibaret, kullanmadığım için çok çok çok iyi de bilmiyorum, kullananlara mutlaka sorun
  4. Tıraştan sonra yüzünüzü iyice yıkayın, yağlı nemlendiriciler değil, su bazlı nemlendiriciler kullanın (eczanelerde kolayca bulabilirsiniz). After shave yani tıraş sonrası denilen ürünlerden kullanmak istiyorsanız kolonyalı olanlardan kaçının.
  5. Banyodan önce tıraş olmaya gayret edin (böylece oranızda buranızda kıl kalmaz ve cildiniz bir ölçü kendiliğinden nemlenmiş olur) 
  6. Tıraş olduktan sonra lavaboyu iyi temizleyin (beraber yaşadığınız insanları çileden çıkarmak istemezsiniz : D )
Ayrıca 
  • Küçük bir el feneri yardımıyla eksik aldığınız bir yer var mı kontrol edebilirsiniz (genelde olur). 
  • Farklı modeller denemekten çekinmeyin, en fazla berbat edersiniz, sıfıra vurursunuz olur gider : )
Bir de bir kez daha söyleyeyim, sakal meselesine çok takmayın, genetiğinizde ne varsa o çıkacaktır.  Ergenlikten askerlikten hatta çocuk sahibi olacak yaştan sonra sakalı gürleşen erkekler mutlaka sizin de çevrenizde de vardır... Benimkinde mesela ara ara boşluklar var, kimi sağa kimi sola gidiyor... Bazı yerlerde döner var, bir yanakta bariz daha çok sakal var... Tamamen kafasına göre takılıyor yani : ) 


Söylemeden edemeyeceğim; tıraş ya saç ya sakal tıraşıdır, trans biri tıraş olunca tıraş, trans tıraş olmaz : D

10 yorum:

  1. Blogundaki değişiklikler güzel olmuş ancak yazı stili net değil okuması yorucu oluyor. Verdiğin faydalı bilgiler için tşkler,iyiki varsın sevgili Berk..

    YanıtlaSil
  2. başka bir font deneyelim o zaman, uyarı için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Çok iyi olmuş eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. gercekten cok iyi ve faydali bilgiler cok tesekkurler

    YanıtlaSil
  5. Tras olmaya dair hicbir bilgim yok sakallarim cikmaya baslayinca heryerimi kesicem muhtemelen :D .s bilgi alabilecegim kimse de yok malesef. Berbere gidip bana tras olmayi ogret diyecek halim de yok herhalde :D Gonullu biri cikipta tras olmanin inceliklerini, kucuk ipuclarini bi video ile anlatsa hatta gosterse ne guzel olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. internette binlerce "nasıl tıraş olunur" videosu var: http://www.uzmantv.com/konu/tiras-olmanin-puf-noktalari

      Sil
  6. konuyla alakali degil ama alakali bi konu da bulamadim bende buraya yazayim dedim. Ben trans erkegim, 17yasindayim, 43 kiloyum, 153 boyundayim. Ameliyat olmayi dusunuyorum. Soyle bi problemim var, cok kisa ve zayifim bu yastan sonra ne kadar uzarim bilemiyorum istedigim goruntuye sahip oldugumda cok kotu duracak suan kiz gibi gorunuyorum buna ragmen kotu. Sevgilimden 5cm kisayim. Testesteron uzatir mi ? Kilo alirim bi sekilde ama ergenlik donemi bitmeden bi cozum bulmak istiyorum ilerde kisa bi erkek olmak utanc verici o.o Uzamak icin ne yapmaliyim? :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. trans erkek bilgi bankası her sorunuza cevap olacaktır:
      http://transsicko.blogspot.com.tr/2013/02/boyum-cok-ksa.html

      lütfen transsicko@hotmail.com la iletişime geçin

      Sil

lütfen başlıkla ilgili yorum yazın, bana ulaşmak için transsicko@hotmail.com adresini kullanabilirsiniz