İnterseksler ve Translar Hep Karıştırılıyor!

http://www.haberturk.com/yasam/haber/822911-deri-altindan-mucize-cikti adresinde görebileceğiniz geçen hafta çıkan bir haberi okursanız bir interseksüelin transseksüel olduğunu düşünerek Çapa'ya başvurduğunu ve herhangi bir ultrason tetkiki yapılmadan Çapa'da ilgili bölümde uzunca süre transseksüel olduğu düşüncesiyle takip edildi ve ancak iş mahkeme, ameliyat aşamasına geldiğinde şahsın interseks olduğunun anlaşıldığını göreceksiniz...

Çıldırmamak elde değil! Bu insanın iki yılına mal oldular, çevresine açılma sürecini baştan başa değiştirdiler, kimbilir ne kadar psikolojik yüke sebep oldular... Bunun sebebiyse 30yıldır bu konuda çalışmakla övünen hastanenin uyguladığı prosedürün körlüğü!

Sürecin baştan başa yenilenmesi ve yeknesak hale gelmesi, yasada görevli kılınmış (Türkiye'deki tüm eğitim ve araştırma hastaneleri) kurumlarındaki tüm sağlık personelinin de bu yeni ve doğru uygulamayla ilgili bilgilendirilmesi veya tüm bu prosedürün uzmanlaşmış bir poliklinik aracılığıyla yürütülmesi ve talepkar olan her vatandaşın devletten harcirah talep etme hakkı saklı kalmak şartıyla bu merkeze sevk edilmesinin sağlanması lazım!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

lütfen başlıkla ilgili yorum yazın, bana ulaşmak için transsicko@hotmail.com adresini kullanabilirsiniz