LGBT Sorunlarını Araştırmaktan Bile Çekiniyorlar

Dün mecliste Listag'ın çabalarıyla elde edilmiş çok büyük bir politik kazanımın tartışması vardı. "İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak ve 58 Milletvekili tarafından, 14.02.2013 tarihinde, Türkiye Büyük
Millet Meclisi Başkanlığına "lezbiyen, gay, biseksüel bireylerin sorunlarının araştırılarak alınması gereken
önlemlerin belirlenmesi" amacıyla verilmiş olan Meclis Araştırma Önergesinin (731 sıra nolu), Genel
Kurul'un bilgisine sunulmak üzere bekleyen diğer önergelerin önüne alınarak, 29.05.2013 Çarşamba günlü
birleşimde sunuşlarda okunması ve görüşmelerinin aynı tarihli birleşiminde yapılması"ydı bu. AKP sıralarından "ahlaksızlıktır bu" sesleri yükseldi, meclis kürsüsünden yine bir AKPli kadın milletvekili -herhalde Aliye Kavaf'a özenerek- tıp diplomasının adını kirletmede de bir sakınca görmeyerek LGBT bireyleri norm-dışı, cinsel yönelim ve kimlikleri de davranış olarak niteleyerek bir başka fiyaskoya imza attı. Hemen evlilik kartı sürüldü masaya, sanki herhangi bir yerde bunun bir sorun olduğuna dair bir laf geçmiş gibi... Sonuç olarak sorunların araştırılmasının dahi meclisimizi ürperttiğine canlı yayından şahit olduk. Öneri reddedildi; ama özellikle (BDP Mersin Milletvekili) Ertuğrul Kürkçü ve (CHP Bursa Milletvekili) Aykan Erdemir yaptıkları konuşmalarla hem o meclisin ve hem de LGBT hareketinin tarihine altın harflerle kaydoldular. Söz konusu oturumun tutanaklarını mutlaka saklamak istediğim için burada paylaşıyorum:

http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/Tutanak_B_SD.birlesim_baslangic?P4=21957&P5=H&page1=22&page2=22

2 yorum:

  1. Ertuğrul Kürkçü Chp'li değil, Bdp'li bir milletvekilidir. Aslında bu o kadar mühim değildir ama düzeltmek iyi olacaktır diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen çok basit dikkat hataları yapabiliyorum:) önemli bir düzeltme uyardığınız için teşekkür ederim

      Sil

lütfen başlıkla ilgili yorum yazın, bana ulaşmak için transsicko@hotmail.com adresini kullanabilirsiniz